Startpagina

Nieuws

zaterdag, 6. maart 2021 - 15:29 uur
Geen herdenkingen in Rijssen op 9 april maar wel op 4 mei 2021

RIJSSEN - Op 9 april, de datum waarop Rijssen is bevrijd, zal dit jaar geen bevrijdingsconcert worden gegeven in de Schildkerk. Het Comité heeft besloten zich te concentreren op 4 mei. Op die datum zullen herdenkingsactiviteiten worden gehouden voor zover ze mogelijk zijn binnen de dan geldende coronarichtlijnen.

dinsdag, 19. januari 2021 - 18:38 uur
Permanente vlag symbool van het doorgaan van de herdenkingen

RIJSSEN - Dinsdagmiddag 19 januari om 14.00 uur is de vlag van het Comité Herdenkingen Rijssen gehesen bij het oorlogsmonument aan de Lentfersweg.Dat gebeurde door het oudste Comitélid Roelf Wolterink (97) en Johan Nijeboer als jongste Comitélid.
De vlag blijft permanent hangen bij het monument als symbool van het doorgaan van de herdenkingen. Scouting Rijssen draagt zorg voor het onderhoud van het monument en zorgt er ook voor dat de vlag er altijd goed uitziet.

donderdag, 7. januari 2021 - 20:56 uur
Wijze herdenkingen 2021 nog onzeker door corona-ontwikkelingen

Hoe de herdenkingen in Rijssen dit jaar gestalte zullen krijgen heeft alles te maken met de ontwikkelingen van de corona-pandemie.
Het Comité streeft er wel naar om op welke wijze dan ook aandacht te besteden aan 75 + 1 jaar Vrijheid, omdat opnieuw doorschuiven van de herdenkingen naar bijvoorbeeld 2022 niet reëel wordt geacht.

dinsdag, 5. januari 2021 - 11:11 uur
Comité bereidt 75 jaar Vrijheid +1 voor

Het Comité Herdenkingen Rijssen is bezig met de voorbereidingen van het uitgestelde herdenkingsjaar 75 jaar Vrijheid. Op dit moment is alles nog onzeker vanwege de ongunstig hoge aantallen coronabesmettingen. "Er kunnen nu nog geen echte besluiten worden genomen. Het is afwachten in hoeverre de beperkingen na 18 januari nog van kracht blijven," aldus voorzitter Erik Brinks.

woensdag, 16. december 2020 - 21:01 uur
Comité Herdenkingen Rijssen heeft een nieuw logo en een eigen website

Het Comité Herdenkingen Rijssen heeft een nieuw logo en een eigen website. Hans Bloemendaal van het reclamebureau Bloemendaal in vorm tekende voor het ontwerp van het logo. Het is opgebouwd uit twee elementen: de chevrons verwijzen naar militaire aangelegenheden en gaan naadloos over in de sterk gestileerde vredesduif.
De nieuwe website werd gemaakt door Ronald Vrijenhoek van Connectium. Beide ondernemers worden hartelijk dank gezegd voor hun genereuze ondersteuning van het Comité.

Nieuwe bijdragen  

Aanmelden