Startpagina

Agenda

maandag, 25. maart 2024
3 mei 2024 herdenking joodse plaatsgenoten in Rijssen

* vrijdag 3 mei (vervroeg i.v.m. sabbat op zaterdag 4 mei) herdenking joodse plaatsgenoten om 16 uur bij het monument op de begraafplaats van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap aan de Arend Baanstraat. Verzamelen op de parkeerplaats van sportpark de Koerbelt. Vertrek Stille Tocht om 15.50 uur. Hoofdbedekking voor mannen op de begraafplaats verplicht.

maandag, 25. maart 2024
4 mei 2024 Nationale Dodenherdening in Rijssen

Zaterdag 4 mei worden 's avonds om 20 uur de doden herdacht in Rijssen bij het oorlogsmonument bij de Oude Begraafplaats aan de Lentfersweg. Voorafgaand aan de herdenking is er om 19 uur een interkerkelijke bezinningsbijeenkomst in de Schildkerk. Daarin zal ds. L. P. Blom voorgaan. Hierna kan worden deelgenomen aan de Stille Tocht naar het oorlogsmonument. Op stellen na 19.30 uur Tussen de Schildkerk en het gemeentehuis in de Kerkstraat.

donderdag, 5. mei 2022
Gemeentelijke Veteranendag Rijssen-Holten zaterdag 22 juni 2024

Zaterdag 22 juni gemeentelijke veteranendag in het Kulturhus in Holten. Oude en jonge veteranen die niet naar de landelijke veteranendag op 29 juni in Den Haag kunnen of willen, zijn van harte welkom in Holten. Wie geen uitnodiging via de gemeente krijgt, kan zich opgeven op info@herdenkingen-rijssen.nl

Aanmelden